Bildiri Gönderimi

BİLDİRİ ÖZETİ GÖNDERME İÇİN SON GÜN: 15 EYLÜL 2024

Bu tarihten sonra online bildiri sistemi kapanacaktır.

SUNUMLAR HAKKINDA

SÖZEL SUNUM’lar PowerPoint ortamında hazırlanacak; ayrılan sunum süresi 5 dakikayı aşmayacaktır. Sözel sunum salonu ayrıca duyurulacak ve sunumlar salon bilgisayarına teslim edilecektir.

POSTER SUNUM’ları ilan olunan gün ve saatlerde gerçekleşecektir; posterler 70 cm genişlik ve 100 cm yükseklikte ve 1 m mesafeden okunur büyüklükte baskı alınarak getirilmeli; fuaye alanındaki BİLDİRİ NUMARASI yazılı panoda 1 gün asılı kalacaktır.

SUNUMLAR HAKKINDA
EN İYİ 3 BİLDİRİ ÖDÜLLENDİRİLECEKTİR.

BİLDİRİ GÖNDERİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.B

 

Bildiriler yalnızca sistem üzerinden online olarak gönderilebilecektir ve hakem heyeti tarafından değerlendirilecektir. E-posta veya farklı şekilde gönderilen özetler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kongre kapsamında lisans öğrencilerinin bildiri sunumları kabul edilmemektedir.

Her bir katılımcı kongreye dilediği kadar bildiri gönderebilir ve sunabilir.

Özetleri kabul edilen bildirilerin sunumlarının yapılabilmesi için, bildiriyi sunacak yazarın en geç “erken kayıt döneminin son günü” kaydını yaptırmış olması zorunludur. Birden fazla yazarlı bildirilerde sunumu yapacak yazar dışındaki yazarların da kongreye katılmak istemeleri halinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Gönderilen bildiri özetleri, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası (Journal of Ankara University Faculty of Medicine)’nın Ek Sayısı’nda yayımlanacaktır. İndekslenen veri tabanları: TÜBİTAK/Ulakbim TR Dizin, EBSCO, Index Copernicus, Gale, ProQuest, CABI, Idealonline, J-GATE, Hinari, GOALI, ARDI, OARE, AGORA, Türk Medline, Türkiye Atıf Dizini. Tüm yazım/düzen hatalarından yazar sorumlu olacağı için yazım ve imla hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bildiri değerlendirme aşaması sonrasında sistem değişiklik ve düzenlemeye izin vermemektedir.

Özetler, yazarlara ait kişisel ve kurum bilgileri gizli tutularak, hakem heyeti tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucu sunumu yapacak yazara e-posta yolu ile bildirilecektir.  Ayrıca bildiri sonuçlarınızı sistem üzerinden de takip edebilirsiniz. Bildiri kabul/red durumunun diğer yazarlara duyurulması sunumu yapacak yazarın sorumluluğundadır.

Genel bilgilendirme;

Bildiri Kategorileri şu başlıkları kapsamaktadır: GENEL PEDİATRİ, ÇOCUK ACİL VE YOĞUN BAKIM, ENDOKRİNOLOJİ, ENFEKSİYON, ERGEN SAĞLIĞI, GASTROENTEROLOJİ, GELİŞİMSEL PEDİATRİ, GENETİK, GÖĞÜS HASTALIKLARI, HEMATOLOJİ – ONKOLOJİ, İMMÜNOLOJİ VE ALERJİ, KARDİYOLOJİ, METABOLİZMA, NEFROLOJİ, NÖROLOJİ, ROMATOLOJİ, SOSYAL PEDİATRİ, YENİDOĞAN (NEONATOLOJİ).

Bildiri sahibinin, bildirisi için ÇALIŞMA veya OLGU seçeneklerinden birini seçmesi gerekmektedir.

Ayrıca bildiri özeti gönderen katılımcı POSTER veya SÖZEL SUNUM için tercih belirtir; Bilimsel Kurul, sunum şeklini değiştirme yetkisine sahiptir.

Kongre resmi dili Türkçe olup bildiri özetlerine Türkçe olarak yazılması gerekmektedir.

Sistemde ÖZET METNİ 300 sözcük ile sınırlandırılmıştır; BAŞLIK, YAZAR(LAR), KURUM(LAR) ve ANAHTAR KELİMELER bu sınırlamanın dışındadır. Sistem, bu alana 300 sözcükten daha fazla yazı yazılmasına izin vermeyecektir.

Bildiri özetleri sırasıyla, BAŞLIK, YAZAR(LAR), KURUM(LAR), ÖZET METNİ, ANAHTAR KELİMELER bölümlerini içermelidir. Başlıklarda kısaltma kullanılmamalıdır. Başlık, yazar isimleri ve kurumların yazımları ile ilgili kurallar online sistemde verilmiştir. Yazarların isimleri, çalıştıkları yer, kurum ve şehir yazılırken uzun adresler ve unvan yazılmamalıdır.

ÇALIŞMA için; ÖZET METNİ’nde yer alan alt başlıklar: GİRİŞ, GEREÇ VE YÖNTEM, BULGULAR (p değeri yazılmalıdır) ve SONUÇ (tamamlanmamış çalışmalarda hangi konuda bir sonuç elde edilmesinin beklendiği belirtilebilir), ANAHTAR KELİMELER bölümlerini içermelidir.

OLGU için; belirli bir metin başlıklandırması bulunmamaktadır. Amaç ve kapsamla ilgili yeterince bilgi verilmesi önemlidir.

Özet içinde kısaltma(lar) kullanılması halinde, kısaltmanın açık adı parantez içinde belirtilmelidir.

Bildiri özeti gönderim kurallarının herhangi birine uymayan özetler değerlendirmeye alınmayacaktır.

TAM METİN Nasıl Hazırlanmalıdır?

Katılımcı bildiri özetine ait TAM METİN çalışmasını da BİLDİRİ ÖZETİ ile aynı zamanda sisteme yükleyebilecektir.

Daha önceden sistem üzerinden göndermiş olduğunuz bildiri dosyanızı (Word formatında sadece yazı, resim veya tablo) bilgisayarınızda hazır bulundurunuz, tam metin bildirisi şeklinde ayrı Word dosyası olarak hazırlayınız ve yine sisteme .doc formatında yükleyiniz.

Tam metinler için BAŞLIK, YAZARLAR, KURUMLAR ve KAYNAKLAR dışında en fazla 1.300 sözcük kabul edilecektir; 1.300 sözcük içerisinde ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER de mutlaka yer alacaktır. Ayrıca 4 adet Figür/Resim, 4 adet Tablo ve 20 kaynak ile sınırlıdır.

Tam metin çalışmaları da bildiri özetleri ile birlikte yine TÜBİTAK/Ulakbim TR Dizin, EBSCO, Index Copernicus, Gale, ProQuest, CABI, Idealonline, J-GATE, Hinari, GOALI, ARDI, OARE, AGORA, Türk Medline, Türkiye Atıf Dizini isimli indekslerde yer alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası (Journal of Ankara University Faculty of Medicine)’nın Ek Sayısı’nda yayımlanacaktır.

Kongre kaydı yapılmış olsa dahi sunulmayan bildiriler yayımlanmayacaktır. Katılımcılar bu konuda kongre yönetimine karşı bir talep oluşturamayacaklardır.